dimarts, 22 de novembre del 2011

V Duatló Castellar del Vallès

Diumenge 20 de Novembre en la població vallesana es va celebrar una nova edició d'aquesta prova. La climatologia adversa i un terreny molt enfangat van ser els protagonistes d'una dura jornada.
 
La prova consistia en un primer tram de 18 quilòmetres en BTT, seguit de 12 quilòmetres de cursa a peu i de 17 quilòmetres finals altre vegada en BTT. 
 
Aquesta és una de les particularitats d'aquesta duatló, normalment el tram de bici és el central i els altres són de cursa a peu.
 
El desnivell i la llargada fan que sigui una prova especialment exigent i ho demostra la poca participació. La llista d'inscrits no arribava a les 125 persones entre totes les categories.
 
Llàstima, perquè el traçat és molt espectacular i es gaudeix en moltes ocasions de vistes privilegiades de la contrada.
 
El primer tram de BTT surt de Castellar per enfilar una de les pujades clàssiques: la pujada fins al pla de Cadafalch. Una pujada d'uns 6 quilòmetres aproximadament, en constant ascensió. 
 
Aquí es on es comencen a veure les diferències de nivell entre participants. Després d'un fals pla i alguna que altra petita pujada, descens fins al pintoresc poble de Sant Sebastià de Montmajor, lloc on hi havia la transició. El tram a peu, de 12 quilòmetres, no era cap regal i sortint de Sant Sebastià ja enfilava per remuntar la carena i assolir l'alçada màxima de la prova al pic del Vent.
 
En aquest punt restaven uns 4 quilòmetres de descens amb alguns punts tècnics i complicats per l'estat del terreny. Altra vegada transició a Sant Sebastià i darrer tram en BTT. 
 
Les cames aquí ja noten les hores d´esforç i es fan necessàries dosis extres d' energia per remuntar el corriol en ascens, que molt enfangat feia que rodes i cames es quedessin enganxades a terra.
 
Els següents quilòmetres en pla i baixada ja ens aproparíen a la vila de Castellar on, a la zona de les pistes d'atletisme, estava situada a la línea d'arribada.
 
Experiència satisfactòria pels tres integrants del Europastry Team, que en arribar comentaven que tot i que era una prova dura i exigent valia la pena per l'organització i sobre tot pel traçat de la prova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada