dissabte, 18 de setembre del 2010

Matagalls Montserrat

últims esgraons arribant a Montserrat
Gairebé tres mil persones participaven aquest cap de setmana de la XXXI edició de la travessa Matagalls-Montserrat. Aquesta marxa de resistència és una de les més emblemàtiques del país i rememora la gesta de Mossèn Jaume Oliveres que un 4 d'abril de 1904 feia la travessa del cim del Montseny fins a la muntanya de Montserrat en menys de vint-i-quatre hores i llençava un repte: "anar a Montserrat a peu no és pas res de l'altre món, però anar-hi des del Montseny i en un sol dia és un  rècord que no sé si el jovent d'avui seria prou fort per batre'l. El Club Excursionista de Gràcia, va recollir el repte i el 1972 es va recuperar la travessa. Va quedar demostrat que mossèn Oliveres no l'havia encertat i avui per avui fins i tot els primers en arribar al monestir triguen menys de nou hores.

Les pluges del divendres feien preveure una travessa encara més dura. Finalment la meteorologia va donar treva  i, tot i que la sortida es va fer sota una fina pluja i una espessa boira, la nit va ésser perfecta amb una temperatura suau i un cel estrellat.Una de les peculiaritats d'aquesta caminada és que transcorre de nit, entre el Montseny i Montserrat passant pel Parc de Sant Llorenç del Munt. En total 84 quilòmetres i gairebé cinc mil metres de desnivell acumulat.

La participació en aquesta prova ha estat prèviament preparada a consciència,. Han estat mesos de entrenaments, de cuidar l'alimentació etc.. Per l'Àlex Martinez, membre de l'Europastry Team, era la primera participació en la marxa hi ho feia amb recel però amb molta il.lusió. El resultat de la travessa Borges-Montblanc, prèvia a la Matagalls-Montserrat ha estat un bon element motivador, tot i que ni la distancia ni les condicions eren les mateixes.

El dissabte a les 17:34 prenia sortida al Montseny per arribar a les 10:25 del diumenge a la plaça del Monestir de Montserrat. La travessa ha estat dura, però el resultat prou bo per pensar en continuar en aquesta disciplina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada