dilluns, 15 d’agost del 2011

Ruta del Cister (Non Stop)

Cim del Comaverd
La Ruta del Cister, es un recorregut circular que uneix tres comarques i tres monestir d'aquesta ordre,Santes Creus (Alt Camp), Poblet (Conca de Barberà) i Vallbona de les monges (Alt Urgell).

El recorregut sencer aproximadament son 110 km i uns 2800 metres de desnivell positiu.

El Europastry Team, volia fer la ruta sencera Non Stop i totes les recomanacions no aconsellen fer aquest trajecte en èpoques de canícula, però a nosaltres ens va la marxa i hem fet la ruta un 15 d'Agost .

La sortida molt matinera,  per aprofitar al màxim les poques hores de relativa bona temperatura, la jornada seria de les de més calor d'aquest estiu. Estudiant el terreny i coneixent el que teniem per davant, varem optar per fer la ruta en sentit horari i sortint de Sarral direcció a Rocafort de Queralt per "negociar" amb els primers raigs de sol les rampes del Comaverd.

Santes Creus
Després de baixar del Comaverd i passar pel Pont d'Armentera, el primer dels tres monestirs era davant nostre. Santes Creus, lloc ideal per fer una primera parada i agafar forces per la següent pujada, el Coll de Coloma.

La baixada direcció a Prenafeta, ens canvia de comarca i ens apropa a Montblanc, parada obligatòria i molt necessària cal hidratar-se molt bé per allunyar de nosaltres l'ombra de "l'home del mall" .

Montblanc, l'Espluga de Francolí i el següent monestir Poblet. Ni fet expressament ens cau perfecte per parar a dinar i en un racó al davant mateix del monestir trobem un bar on fer un entrepà. La suma de calor i quilòmetres està començant a castigar-nos.

Cal re-emprendre la marxa i sense vacil.lar doncs encara ens queda pujar la Serra del Tallat, la darrera dificultat del nostre recorregut.

El proper monestir i tercer de la ruta ens portarà a Vallbona de les Monges, monestir que com el nom del poble ens indica era custodiat per dones a diferencia del monestir de Santes Creus i Poblet que ho eren per monjos.

Vallbona de les Monges
Aquestes alçades de ruta i amb una important càrrega de quilòmetres, fem una nova parada d'avituallament líquid.

Sortim de Vallbona per encarar els darrers trams de la Ruta del Cister, ara aprop del final recordem els moments viscuts en aquest dia tant intens i fem balanç en números del que ha estat aquesta ruta.




Molins Serra del Tallat

Ruta del Cister 

119 km de BTT.
2800 metres de desnivell positiu.
9 Hores de pedaleig constant.
13 hores de Ruta.
7,7 litres de líquid de mitja per persona.
Barretes energètiques, Gels energètics, Entrepans ...

I per damunt de tot moltes hores amb bona companyia.



FOTOS a Picassa


                                                               




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada